Natte ruimtes

Een houten vloer in de badkamer, is dat niet vragen om moeilijkheden..? De badkamer is tenslotte een ruimte waar men veel in de weer is met water. En water en hout vormen nu niet bepaald een perfecte combinatie. Toch hoeven liefhebbers van de warme en natuurlijke uitstraling van een houten vloer hun keuze niet te beperken tot (natuur)steen of tegels.

Parket Tree biedt u een ruime keuze aan houten vloeren die uitstekend toepasbaar zijn in een “natte” omgeving zoals de badkamer. Door de ingenieuze gelaagde opbouw van het product werkt het product nauwelijks, dus het krimpt vrijwel niet en zet ook niet tot weinig uit. Door de houten vloerdelen direct te verlijmen op de ondervloer wordt de werking van de delen tot een absoluut minimum beperkt. Natuurlijk vraagt een houten vloer in de badkamer wel extra aandacht van de eindgebruiker voor wat betreft onderhoud.

Contact opnemen

Door de zware belasting van het hout met vocht is het verstandig de vloer, direct na installatie te voorzien van een extra olielaag (zodat ook tussen de delen een beschermende laag wordt aangebracht. Let op: de olie heeft een tijd van uitharding nodig waarbinnen deze erg kwetsbaar kan zijn voor water). Probeer de belasting met vocht tot een minimum te beperken en behandel de vloer regelmatig met een voedend onderhoudsproduct totdat het hout volledig is verzadigd. Een gelakte vloer is voor badkamer doeleinden niet aan te raden vanwege de gladheid van het oppervlak.

PVC in natte ruimtes

PVC vloeren bestaan volledig uit kunststof en zijn dus uitermate bestand tegen vocht en dus een veilige keuze voor vochtige ruimtes zoals u badkamer, wc maar ook in u keuken. Bovendien neemt PVC ook meteen de omgevingstemperatuur aan waardoor deze ook zeer warm aanvoelen, zodat je met plezier op blote voeten kan lopen.