Vloerverwarming

De houten vloeren of laminaatvloeren van Parket Tree kunnen uitstekend worden toegepast in een situatie waarbij vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert. Om voldoende rendement te verkrijgen van uw vloerverwarming dient u de vloerdelen rechtstreeks te verlijmen op de ondervloer.

Contact opnemen

Dit geeft een warmte weerstandswaarde (= Rc waarde) van 0,12 W/m2/K. Met deze waarde kan uw verwarmingsinstallateur exact berekenen of uw systeem daadwerkelijk voldoende capaciteit heeft om uw woning naar behoren te verwarmen.

Parket en vloerverwarming

Comfort op elk moment

Parket en vloerverwarming is ideaal als u nog meer comfort wilt. Houten vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, maar wel met de juiste houtproducten en vakmanschap. Ook leveren wij de vloer met een opstook protocol, waardoor u het beste uit uw vloerverwarming kunt halen. Vloerverwarming kent naast het comfort nog vele voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt besparen op uw energierekening en dat de luchtkwaliteit verbetert in de ruimte?

Enkele voordelen van vloerverwarming

  • Een prettig en knus gevoel in uw woning
  • U kunt veel geld besparen op energiekosten
  • Verbetering van luchtkwaliteit in uw ruimte

Hoe werkt vloerverwarming?

Bijna elk parket kan vloerverwarming aan. Parket laat sowieso warmte goed door en voelt van zichzelf al warmer aan. Uw parket vloerverwarming kan daardoor sneller uit, dan bij een stenen vloer. Zuinig energiegebruik dus en lekker snel een comfortabele temperatuur.

Mooier, schoner, ruimtelijker en gezonder dan radiatoren.

Waarom vloer verwarming?

Onze hulp is altijd op maat

Parket is van zichzelf al een warm materiaal. Het kan ook in combinatie met vloerverwarming gelegd worden. Vloerverwarming biedt namelijk, naast lekker warme voeten, nog vele andere voordelen ten opzichte van conventionele verwarming middels radiatoren. Het grootste voordeel is wel dat vloerverwarming ‘stralingswarmte ‘ geeft, hierdoor wordt het lichaam rechtstreeks verwarmd en niet vanuit de omgeving.

Bij vloerverwarming word de omgevingslucht dus eerder als behaaglijk ervaren. Daarom is een temperatuur van 19 graden voor veel vloer verwarming bezitters ook al hoog genoeg. Daarnaast zijn er nog meer voordelen zoals ruimere flexibiliteit voor wat betreft inrichtingsmogelijkheden en minder lucht circulatie waardoor er minder stof in de ruimte zweeft.

Houtsoorten

De eigenschappen van het hout bepalen of de parketvloer geschikt is voor de vloerverwarming of niet. Nerveuze houtsoorten als beuken, essen, maple, robijn en jatoba geven geheid problemen en zijn daarom niet geschikt. U kunt het beste kiezen voor houtsoorten die het minst gevoelig zijn voor schommelingen in vochtgehalte en temperatuur, zoals eiken, merbau, teak en afzelia. Met name verouderde vloeren en thermisch behandelde vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Hoe dunner de parketvloer is, hoe meer warmte er word doorgelaten.

 

Legsystemen

Als we kijken welke legsystemen het meest geschikt zijn voor plaatsen op vloerverwarming dan hebben samengestelde vloeren de voorkeur. Een parketvloer kan ter plaatsen worden samengesteld. Hierbij word een 8 mm mozaiek ondervloer verlijmd op de afwerkvloer en daarna worden 6 tot 9 mm dikke parketdelen hierop verlijmd, genageld, geschuurd en afgewerkt. Deze tapis en bourgognevloeren kunnen in verschillende uitvoeringen worden geplaatst, zoals een visgraatpatroon of landhuisdelen. De breedte van de delen in combinatie met vloerverwarming bedraagt maximaal 16 cm en de delen worden bij voorkeur geleverd met een velling kant.

 

Tegenwoordig worden veel houten vloeren reeds vooraf samengesteld. Hierbij wordt een massieve houten toplaag van 4 tot 7 mm fabrieksmatig verlijmd op een onderlaag van bijvoorbeeld watervaste multiplex. Deze vloeren kunnen in combinatie met hoofdverwarming worden geleverd in een breedte tot 18 cm en worden rechtstreeks verlijmd op de afwerkvloer.

 

Tevens kunnen deze vloeren zwevend worden geplaatst in combinatie met een speciale ondervloer welke een lage warmteweerstand heeft. Bij verlijmde vloeren wordt de warmte sneller doorgeven dan bij zwevend geplaatste vloeren, doordat luchtlagen vermeden worden en er geen isolerende ondervloer wordt toegepast.

Zwevend geplaatste vloeren dienen bij voorkeur te zijn voorzien van loc- verbinding i.v.m. trekkracht op de verbinding bij het drogen van het hout. Hierbij kunt u denken aan lamelparket, fineerparket en laminaatvloeren.